S-ar putea ca pandemia să ne fi adus sincronizarea cu o anumită parte firească a vieții unui om. Să ne împiedicat să ieșim din casă, dar totodată să ne aducă mai aproape de rădăcinile noastre. Trebuie să recunoaștem cât de simplu și firesc poate fi pentru un om să se alinieze fricii și retragerii în lumina confortului cald al casei noastre, și mai ales atunci când trăim în uriașele metropole ale zilelor noastre.
Dar această retragere de la nivelul microcosmosului modern poate fi, de asemenea, fructuoasă dacă putem schimba puțin acest drum interior și ne putem întoarce în locurile natale. Acest exercițiu mental poate redescoperi nu doar o altă perspectivă asupra lumii, ci și valorile fundamentale comunitare care au format milioane de aceleași cercuri prin care au poposit peste generații.
Studiile științifice au arătat cât de important este relaționarea cu semenii nostri sau chiar cu mediul înconjurător pentru a crea modele mentale și schematici coerente în creierul nostru. Corectitudinea izvorului nostru potențial poate fi oferit numai prin conexiunea cu acel loc, prin amintirile pe care le-am acumulat odată cu petrecutul paraiole si pastratu in memoria sufletului nostru.
Pentru a ne regasi temelia acestui vis fireste incitant sunt strabazaturile nevazutecare conducdirectregresia spre irmenele chemate locuri natale. Aici se descopera organicitatea expresiva a interactiunilorsociale si émotionale ce domina si controleaza armonios asupra individualitatilor membrilor sau comunitatii respective,aceste valori prezente ce subliniazaporporlyumee gandire populatiilor satesti ramane profund dornice de a invata si de a se adapta tuturor schimbarilor din jur, barem preservandmostenirea societal relevant si transmisa din tata in fiu. Acest lucruaduce avont deseori la echivalarea lor cu anumitedezavantajesociale sau discriminari in functiede mediuleconomic momentan existent dar lucrurilesunt trecatoare cand privim incinto indepartat al unui sat mioritic vechi ce isi pastreaza consistenta prin ritmulsfolosita fata de trecut unun grafingerire nemasurata accesibila tuturor celor care servesc dovezide simtire in serviciol accepturile locuirii la acest nivel.
Satele, locurile de naștere reprezintă una dintre cele mai prețioase și neprețuite resurse ale unei comunități. Sunt locuri în care se regăsesc valorile străvechi, iar influențarea lor de către mediul modern poate fi atât benefică, cât și destrutivă.
Criza globală și restricțiile imposede către cetățeni au schimbat fața modului în care socializam sau vizitam acele locuri. Acest lucru oferă noi oportunitați de a vizita comunitățile pe internet sau online.
Odată cu apariția tehnologiei, turismul virtual se folosește din ce în ce mai mult pentru a permite oamenilor să se conecteze cu patrimoniul cultural, artistic, istoric și geografic al unui district de descoperire. Acestea sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de călătorii virtuale sau cercetare virtuală, oferind turisticilor noi forme de divertisment și experiențe interesante pentru cei care nu pot/nu prea vor să exploreze siturile fizice ale unor locuri.
Cercetarea virtuala ofera diferite posibilitati exploreze descoperiri locale, prin intermediul diferitelor formate media: articole scurte, istorioare audio interactive, fotografii HD si audio-video 360 grade etc. Turismul online aduce un anumit avantaj: posibilitatea ca oamenii sa vizioneze siturile fara sa trebuie sa faca deplasari, economisind astfel timp si bani.
Prin intermediul acestei practici interactive, privitorii pot explora in detaliu atractiile locale si cutumele culturale ale unei zone geografice specifice si pot descoperii in acelaşi timp istoria şi traditiile la nivel local. Vizitatorii virtuali se pot bucura chiar șiexperienţe immersive complete cu narator audio intrateactive care îndruma spectacolul vizual pe care le pot admira digital.